Priština najavljuje primenu odluke o ličnim kartama i tablicama od 1. septembra

Vesti 20. avg 202209:2693 komentara
Izvor: N1

Vlada Kosova neće odustati od sprovođenja reciprociteta sa Srbijom za registarske tablice i lične karte. Ovo je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja.

Svećlja je u intervjuu naveo da postoje indicije da bi se incidenti na severu mogli ponoviti i pre 1. septembra od strane kriminalnog faktora koji podržava Srbija, pod uticajem Rusije, prenosi Kossev.

Bez obzira na situaciju, ministar unutrašnjih poslova je naglasio da ne postoji opcija novog odlaganja roka, jer su institucije Kosova odlučne da svoja ovlašćenja prošire na celu zemlju, jer imaju i podršku međunarodnog faktora i KFOR.

Što se tiče političke situacije na Kosovu, Svećlja je izrazio uverenje da će Kurtijeva vlada nastaviti svoj mandat jer ima podršku naroda, uprkos primedbama opozicije.

Svećlja je za Kljan TV izjavio da su kosovske institucije spremne da se suoče sa svakom vrstom situacije koja se može pojaviti.

„Nadamo se da neće biti tenzija, smatramo da nema razloga. Ali postoje i indicije da se one mogu desiti. Spremni smo da se suočimo sa bilo kojom vrstom situacije, naše institucije su zrele, jake i spremne da se suoče sa svakim pravnim zadatkom koji dobiju. Ali imamo i bespoštednu podršku međunarodnog faktora“, rekao je on za „Klan njuz“.

Upitan odakle mu te informacije, Svećlja je potvrdio sa terena, ali i iz međunarodne zajednice.

„Oboje. Beograd, Vučić, Vulin ih direktno organizuju. Mogu da postavljaju barikade, mogu da napadnu institucije, kao što su to činili poslednjih meseci“, rekao je on.

Svećlja je najavio da će sprovesti kampanje podizanja svesti na severu kako bi ubedili srpske građane da poštuju odluku Vlade o registarskim tablicama i saobraćajnim dokumentima.

Komentari

Vaš komentar