Pritvor do 30 dana policajcima zbog skrivanja dokaza protiv Belivuka

Vesti 10. feb 202111:18 > 15:5115 komentara
MUP Srbije

Policajcima P.L. i B.V, koji su osumnjičeni za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, svesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela.

Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju.

Viši sud je odluku o određivanju pritvora obrazlažio postojanjem mogućnost da policajci na slobodi ometaju postupak uticajem na svedoke.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, jedan od privedenih policajaca se branio ćutanjem, dok je drugi izneo odbranu pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal, koji je nakon saslušanja tražio od Specijalnog suda da se obojici odredi pritvor.

Mediji su preneli da su dvojica policajaca, P. J. i B. V, tokom akcije hapšenja Belivukove kriminalne grupe bili na zadatku, u pretresu njegovog stana koji se nalazi u Humskoj ulici kod stadiona FK “Partizan”.

Kako je otkriveno, oni su došli u stan pod izgovorom da ga pretresu, međutim, nisu znali da je BIA pre toga već ozvučila ovaj objekat, te je snimljen njihov razgovor, kao i to da su uklonili sve dokaze.

Sumnja se da je njihova namera bila da prikriju dokaze i tako pomognu Belivuku, ali i da zadrže novac koji se nalazio u ovom stanu.

Komentari

Vaš komentar