Pritvor osumnjičenima za ubistvo „Eskobara“, za dve osobe raspisana poternica

Vesti 14. mar 202314:07 2 komentara
N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja osumnjičenih za ubistvo Ranka Radoševića (54) poznatog i kao "Ranko Eskobar", doneo rešenje kojim je Z.S, V.L, odredio pritvor do 30 dana, saopštio je Viši sud u Beogradu. Za dve osobe, P.M i Š.A raspisana je poternica.

Mera pritvora je, kako se navodi u odluci suda, za Z.S i V.L određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema P.M i Š. A je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, naređeno izdavanje poternice.

„Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu“, navodi sud.

Osumnjičenima Z.S i V.L se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 Кrivičnog zakonika u vezi sa članom 33 Кrivičnog zakonika u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi sa stavom 1 КZ; osumnjičenima P.M i Š A izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju iz člana 114 stav 1 tačka 1 i 3 КZ u vezi sa članom 34 КZ.

Z.S i L.V se sumnjiče da su u jednom ugostitelјskom objektu u sklopu benzinske pumpe u Rušnju, ispalili više hitaca u Ranka Radoševića koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Ranko R. (55) ubijen je 9. marta oko 11 časova na benzinskoj pumpi u Beogradu. Njegovo ime spominjalo se u javnosti, kao vlasnika jednog blindiranog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare