Priveden zbog nasilničke vožnje: Vozio sa 3,06 promila alkohola u organizmu

Vesti 05. dec 202313:54 4 komentara
Beograd 04.02.2022. Saobraćajna patrola, saobraćajna policija, kontrola saobraćaja, kamere, kamera, test, alko test, testiranje na alkohol Foto Petar Lazovic
Petar Lazović

Kragujevačka policija isključila je iz saobraćaja vozača "fijata“ (43) koji je u Кragujevcu vozio sa 3,06 promila alkohola u organizmu.

Kako je saopštila Policijsk uprava u tom gradu, vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, a prekršajni sudija izrekao mu je novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije u Кragujevcu su, u prethodna dva meseca, isključili su iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilnička vožnja, jer je upravljao vozilom sa više od 2,00 promila alkohola u organizmu.

U cilju unapređenja saobraćaja, policija će pojačano kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare