Problem s doktorkom i uputom kad je, nakon sedam godina, pozvana za operaciju

Vesti 06. mar 202309:35 42 komentara
Shutterstock

Beograđanka stara 65 godina sedam godina je, teško pokretna, čekala na operaciju kolena, a kada je konačno dobila poziv iz bolnice, imala je problem sa izabranim lekarom - da dobije uput iz Doma zdravlja na Kanarevom brdu.

Njena ćerka Sandra Tomašević ispričala je za N1 da je njena mama 10. februara (petak) dobila poziv da uskoro treba da se operiše i da do ponedeljka mora da dostavi uput ustanovi gde je na spisku.

„Pozvali smo Dom zdravlja da proverimo da li doktorka radi i da li može mamu da primi, medicinska sestra je navela da radi prvu, da možemo slobodno doći po uput“, navela je i ispričala da je muž izašao s posla i da ju je dovezao u Dom zdravlja. „Jedan pacijent je bio pre nje, to je bilo oko 11.45, sestra je najavila mamu i rekla da joj je potreban samo taj uput i ništa više od toga. Doktorka je odmah rekla da neće da je primi. Sestra je rekla mami, kad je izašla – pokušajte i Vi da uđete i zamolite je da da. Kada je mama pokucala i zamolila je, onda je ona rekla – ja neću da vam dam uput, dođite drugi dan, može neko umesto vas… Mama je pokušala da joj objasni da je njoj uput neophodan za ponedeljak, ali ona nije želela da je sasluša. Mama je čekala sat i po sama u čekaonici, onda  je ona izašla u čekaonicu i gotovo bacajući joj dala joj uput i rekla da ona nije njen pacijent“, navodi sagovornica N1.

Tvrdi da ovo nije prvi put da je njena mama sa istom lekarkom, koju su dobili po automatizmu jer je prethodna izabrana doktorka otišla u penziju, imala problem. Kaže da je sama svedočila situaciji kada je njenoj mami traženo da uradi kontrolni pregled zbog alergija da bi mogla da se vakciniše protiv kovida. Bio joj je potreban uput za Institut za alergologiju, gde pre te dve godine, kako joj je rečeno, nije bilo potrebno zakazivanje ukoliko je neophodno mišljenje za vakcinaciju. Zvale su, kako navodi, Dom zdravlja i – kako su im rekli da dođu, tako su stigle – oko 18h. „Nikog nije bilo, same smo čekale do 20h, nekoliko puta sam ušla kod doktorke da pitam šta se dešava. U 20h je izašla i rekla da mami neće dati uput, da postoji alergolog u DZ Petlovo brdo, a da je on trenutno na bolovanju, da ne zna kad će doći, ali da za Institut za alergologiju neće dati uput“, navela je.

Kaže da je onda tražila načelnika, ali s obzirom da je bila druga smena, nikog nije bilo. Navodi da je odustala, mislila je, kaže, da je to doktorki bio samo loš dan, a analize su uradile privatno.

Tvrdi da nije bilo neprijatnosti s njihove strane ili nedoličnog ponašanja oba puta. Mama je pacijent tog Doma zdravlja više od 30 godina, gde je za to vreme došla svega nekoliko puta, što može da se proveri, dodaje. Šta bi se desilo da je ona tražila od doktorke sve preoperativne analize, na šta ima pravo, a koje smo mi sve zakazali privatno, pita se sagovornica N1.

Kaže da je nakon ovog poslednjeg događaja kontaktirala inspekciju „20 puta, ali niko nije ni podigao slušalicu“. Mama je nije birala, sigurno ćemo tražiti zamenu, dodaje.

Novinar N1 je pokušao da kontaktira i doktorku i DZ, ali za sada – verujemo zbog vikenda za nama – nismo uspeli.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare