Problemi u niškim školama: Veliki broj zaraženih nastavnika, teško do zamene

Vesti 31. jan 202219:13 > 19:15 11 komentara
N1

A u Nišu, u mnogim osnovnim školama, veliki broj nastavnika odsutan je zbog kovida, i za njih se teško pronalaze zamene.

Nastava u osnovnim školama, u višim odeljenjima, nastava se odvija kombinovano, ali zbog korone teško je naći zamenu za nastavnike koji su oboleli od kovida. Prošla nedelja bila je kritična, a u nekim školama se situacija komplikuje sada.

Povezano:

Direktori kažu da reaguju u trenutku, da angažuju i saradnike „sa strane“, ili časove preuzimaju nastavnici koji su tu, bez obzira na predmet.

Iz Sindikata prosvetnih radnika Niša kažu da je prema njihovim podacima, van nastave više od 200 prosvetara i oko 1.000 učenika. Oni su tražili od Ministarstva da posluša njihov savet i da nastavu vrati „na onlajn“, ali se to nije dogodilo. Nezadovoljni su ovakvom situacijom. Raste broj zaraženih učenika i nastavnika, moglo je to da se spreči produžetkom raspusta na desetak dana – ništa se ne bi izgubilo, više bi se dobilo, kaže Vladan Ćirić iz ovog sindikata. Kažu i da će razmisliti o tome da pooštre svoje zahteve.

Detaljnije od dopisnika N1iz Niša Milana Stojanovića:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare