Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu najavili bojkot plaćanja taksi

Vesti 30. mar 202310:24 0 komentara
Protest Niš kvantaška pijaca
N1

Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu najavili su da će od sutra bojkovati plaćanje takse za prodaju robe na toj pijaci, uz obrazloženje da je grad dozvolio nelegalnu prodaju robe na parkingu pored tvrđave i sportskog centra Rovče.

Petar Jovanović, prodavac sa Kvantaške pijace rekao je za agenciju Beta da se jutros lično uverio da grad nije ispoštovao obećanje o zabrani vanpijačne prodaje pored Velike pijace.

„Inspekcija je bila na terenu, ali su rekli da samo obilaze ulice, a da je grad dozvolio prodaju robe na parkingu bez plaćanja takse“, izjavio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, prodavci sa Kvantaške pijace kasnije danas će razmotriti koje će dalje korake preduzeti kako bi se izborili za ravnopravan položaj s ostalim prodavcima u gradu.

Prodavci su u ponedeljak odustali od ranije najavljenog štrajka glađu ispred Gradske kuće i blokade puta prema Niškoj Banji jer su dobili obećanje rukovodstva grada da će biti zabranjena vanpijačna prodaja pored Velike pijace kod Tvrđave.

Oni su više puta najavljivali blokade jer, kako su istakli, plaćaju zakup prostora na Kvantaškoj pijaci a nemaju kupce zbog vanpijačnih prodavaca koji svoje proizvode prodaju po nižim cenama jer ne plaćaju nikakve dažbine gradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!