Produžen pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a

Vesti 29. mar 202308:33 9 komentara
N1

Кrivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim se produžava pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a zbog opasnosti od bekstva i da će ponoviti isto krivično delo.

Povezano

Кrivično veće – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je preispitujući po službenoj dužnosti razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donelo rešenje kojim se prema Darku Šariću, D. S. i M. R. produžava pritvor u trajanju od 60 dana i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12.10.2022. godine okrivljenom Darku Šariću stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, krivičnog dela lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Okrivljenom D. S. je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Okrivljenom M. R. je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 3 dana od dana prijema rešenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare