Produženo radno vreme centara za beskućnike u Beogradu zbog niskih temperatura

Vesti 11. feb 202114:42
Izvor: N1

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda saopštio je da će zbog najavljenih temperatura ispod nule, u dogovoru sa Crvenim krstom, biti produženo radno vreme dnevnih centara za beskućnike.

„Prosečno zadržavanje korisnika je oko sat vremena, u uslovima pogoršanih vremenskih prilika rad dnevnih centara produžili smo na tri sata. Novo radno vreme počinje od četvrtka, 12. februara“, rekla je gradska sekretarka Nataša Stanisavljević.

Dnevni centar u Solunskoj 14 radiće od 12 do 15 časova, Dnevni centar u Jabučkoj ulici od 10 do 13 sati, a Dnevni centar u Sazonovoj 119 na Vračaru od 10 do 13 časova, navela je ona, prenosi Beoinfo.

Stanisavljević je dodala da oko 50 korisnika na dnevnom nivou koristi usluge dnevnih centara, a od otvaranja ovih objekata dnevne centre posetio je ukupno 1.271 korisnik.

„Omogućili smo da prihvatni centri budu otvoreni i za vreme državnih praznika. U ponedeljak će biti dežuran Dnevni centar na Vračaru, a u utorak Dnevni centar na Paliluli“, rekla je Stanisavljević.

Ona je dodala da će svaka osoba koja se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe, biti adekvatno zbrinuta, biće joj obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega.

„Nikoga nećemo ostaviti na ulici“, naglasila je Stanisavljević.

Komentari

Vaš komentar