Progovorila još jedna zamenica tužioca: Stani! Zaustavi se tužioče Stefanoviću!

Vesti 02. mar 202315:01 53 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Nakon tužiteljki Bojane Savović, Jasmine Paunović i Zorane Ćurčić još jedna zamenica tužioca iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu - Ljiljana Mauković, odlučila je da podrži koleginice i javno progovori o spornom ponašanju i potezima višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i njegovih najbližih saradnika, a kojima je i sama nedavno bila izložena, piše portal Nova.rs

Otvoreno pismo koje je tužiteljka Mauković uputila javnosti kako bi stala iza svojih koleginica, Nova.rs prenosi u celosti:

„Poštovani,

Obraća vam se Ljiljana Mauković, zamenica tužioca Višeg javnog tužilaštava u Beogradu.

Na tu funkciju izabrana sam istog dana kad i tužilac Nenad Stefanović. Nakon toga svako od nas imao je „svoj put “ u profesinalnom smislu. Bila sam raspoređena u Odeljenje za opšti kriminal, a potom u Odeljenje za maloltničku delikvenciju.

Pročitajte još:

Počela sam ovo obraćanje sa POŠTOVANI , jer od kad znam za sebe, poštujem sve ljude, od tek rođenih beba, do starih osoba. Ono što sam doživela u VJT, od strane tužioca Nenada Stefanovića i njegovih saradnika, u čemu je prednjačila Brankica Marić, neprimereno je za rukovodioce državnog organa, na tako visokoj poziciji.

Naime, posle jednog nemilog događaja, krajem novembra prošle godine, u kojem sam oštećena, zatražila sam od Uprave tužilaštva da nastavim normalno sa radom i umesto da mi se to omogući, bila sam izložena takvom maltretiranju od strane tužioca i njegovih saradnika, da sam na kraju morala zatražiti lekarsku pomoć.

Tri dana uzastopno su me pozivali na: ispitivanje, izjašnjenje, saslušanje, da bi me na kraju, četvrti dan u svoj kabinet pozvao i sam tužilac Nenad Stefanović, okružen svojim najbližim saradnicima. Tu su bila i tri zamenika tužioca.

Tužilac je počeo obraćljnje meni, ne povišenim tonom, nego vriskom, govoreći da ne znam šta je krivično delo, da ne znam kako se ponaša prema Višem javnom tužiocu, da rušim ugled Brankice Marić kao šefa koruptivnog odeljenja, da će protiv mene podneti disciplinsku prijavu, a protiv mog sina advokata Srđana Maukovića – krivičnu prijavu. Kako sam sve vreme ćutala, rekao mi je da „IMAM PRAVO DA ĆUTIM“, a potom u jednom momentu rekao da napustim kabinet, pa kada sam krenula da izađem, ponovo mi naredio da sednem i nastavio sa pretnjama.

Ono što je za mene zapanjujuće, jeste da niko od prisutnih kolega zamenika tužioca, nije tužiocu rekao:„Staniiii…stani Nenade Stefanoviću, ne tako sa koleginicom“.

Ono što ja danas poručujem tužiocu, jeste:

“Stani! Zaustavi se tužioče, Nenade Stefanoviću!!!“

Ne tako sa koleginicama – tužiteljkama Bojanom Savović i Jasminom Paunović ! ! !

Ne tako sa Ljiljanom Mauković!!!

Ne tako ni sa jednim zamenikom tužioca, stručnim saradnikom, niti pripravnikom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nećemo ti to dozvoliti !!!

Mi imamo dostojanstvo i ugled tužiteljki Višeg javnog tužilaštva u Beogradu!!!“

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare