Proleće u februaru se nastavlja: Posle kišnog dana sledi skok temperature

Vesti 21. feb 202407:50 2 komentara

Proleće u februaru se nastavlja. Još danas vreme promenljivo, moguća je slaba kiša, temperatura će biti do 14 stepeni. Narednih dana suvo, uz smenu sunca i oblaka temperatura u porastu, u petak očekujemo prolećnih 20 stepeni. Za vikend promena, biće vetrovtio uz kišu.

Sistem vlage i oblaka i dalje kruži nad Balaknom, pa tako i u danu pred nama očekujemo promenljivo oblačno vreme praćeno slabim padavinama i to uglavnom na jugu.

Jutros je delimično oblčano u celoj Srbiji, na jugu ima magle koja smanjuje vidljivost. U planinskim predelima trentuno veje slab sneg.

U nastavku dana pretežno oblačno, mogući su kratoktrajni pljuskovi, ali će većinom vreme biti suvo. Padavine su danas verovatnije na istoku i jugu, dok će na severu i zapadu biti i sunčanih perioda.

U prvom delu dana će duvati severozapadni vetar, a posle podne vetar skreće na južni. Danas maksimalna temperatura od 10 do 14 stepeni.

Jačanje južnih vetrova sutra će podstaknuti priliv još toplije vazdušne mase. Temperatura tako u četvrtak i petak prolećna, i do 20 stepeni.

Za vikend spremite kišobrane, očekuje nas oblačno, kišovito, ali i dalje veoma toplo vreme, temperatura i u subotu i u nedelju ostaje preko 15 stepeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare