Prolom Banja izvozi vodu, a meštani je nemaju u kućama

Vesti 07. jun 202210:31 14 komentara
Prolom Banja, kišnica
N1

Stanovnici Prolom Banje nemaju pijaću vodu u svojim kućama, iako se nalaze u neposrednoj blizini fabrike iz koje se voda izvozi u ceo svet.

Izgradnja vodovoda počela je u novembru 2021. godine, ali je posle dvadesetak dana prekinuta zbog loše procene terena. Mašine su naišle na stene, pa je nastavak radova neizvestan, objavile su Južne vesti.

Pročitajte još:

„Sramota je da se iz ovog mesta izvozi vida širom Srbije, Evrope i sveta, a da mi na samo nekoliko kilometara od fabrike nemamo vodu za piće, pa čak nam je zabranjeno i da kopamo bunare“, rekao je jedan od organizatora najavljenog protesta građana.

Tokom 2015. godine započet je objekat koji je trebalo da bude rezervoar za vodu, a prvih dana novembra 2021. godine počela je izgradnja cevovoda, ali su radovi istog meseca obustavljeni.

Ni prvi čovek Kuršumlije Vojimir Čarapić ne zna kada će radovi biti nastavljeni i objašnjava da su morala da se urade geološka istraživanja, koja su pokazala da se radi o šestoj kategoriji zemljišta, te da je bilo nemoguće da se radi mašinama sa kojima je prvobitno bilo predviđeno.

Južne vesti pišu da u Prolom Banji ima oko 2.000 privatnih objekata, a nijedan nema uređenu infrastrukturu, vodu i kanalizaciju. Meštanima je zabranjeno kopanje bunara u sopstvenim dvorištima, pa se snalaze skupljajući kišnicu i kopajući septičke jame za otpadne vode.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare