Odblokiran put kroz Žabare

N1

Nakon današnje najave meštana Žabara da će svoj protest sutra, u sredu, 11. januara, nastaviti ispred gradske uprave u Valjevu, tri šlepera koja su već sedmi dan blokirana na seoskom putu krz ovo selo, ovog popodneva vratila se na početnu odrednicu, odnosno majdan u Robajama.

To je i bio prvi uslov meštana da bi odblokirali put kroz ovo selo.

Miroslav Lukić, meštanin Žabara rekao je za N1 da su se šleperi vratili, nakon sedam dana blokade, na intervenciju gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, koji je o tome putem telefona obavestio meštane.

Pročitajte još

„Mi smo se gradonačelniku obraćali i proteklih dana blokade, ali nije bilo konkretnih akcija. Sada, kada smo najavili protest ispred gradske uprave u Valjevu, kamioni su se vratili u bazu, u kamenolom. Gradonačelnik nam je obećao da će sutra na ovaj putni pravac biti vraćana i saobraćajna signalizacija koju je neko, u medjuvremenu, počupao da bi šleperi natovareni kamenom mogli ovuda da prolaze“, rekao je Lukić i najavio da će oni i dalje budno pratiti situaciju na terenu jer su do sada obećanja koja su dobilaji više puta bila pogažena.

Put kroz Žabare meštani su držali sedam dan pod blokadom kako bi sprečili šlepere, koji tim putnim pravcem odvoze kamen iz obližnjeg majdana, vlasništvo beogradske firme V2 Trauser.

Meštani tvrde da je protekle tri godine, od kada je kamenolom beogradske firme V2 Trauser D.O.O. otvoren, kamen odvožen drugim putem, preko Bujačića, ali pošto je taj put pod teretom šlepera propao, sada su krenuli kroz njihovo selo.

N1/Milena Kuzmanović

Oni navode da put kroz selo nije asfaltiran i nema dovoljnu širinu da bi se njime kretali šleperi.