Protest ispred opštine Vračar zbog urušavanja zgrade, tražena ostavka Vesića

Vesti 17. jul 202112:42 > 14:27 88 komentara

Ostavku zamenika gradonačeonika Beograda kao i utvrđivanje ko je potpisao projekat za izgradnju zgrade u Vidovdanskoj ulici, gde se u petak urušila zgrada pored gradilišta, tražili su ispred opštine Vračar predstavnici udruženja Oslobodimo Vračar, Srce grada, Udruženje Topolska.

Povezane vesti:

Skupu je prisustvovalo stotinak građana, javlja reporterka N1.

Član Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofolov rekao je okupljenim građanima da Vračar nije favela i da su se okupili simbolično ispred te opštine jer je, kako tvrdi, neophodno da građani preuzmu opštinu.

Na protestu je rečeno da je investitor radova u Vidovdanskoj fantomska firma nastala pre nekoliko meseci sa, kako je istakao Samofolov, 200 dinara kapitala.

Protestno okupljanje organizovano je u zajedničkoj organizaciji odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“, udruženja građana „Srce grada“, udruženja građana „Udruženje Topolska“ i Združenih inicijativa i pokreta.

N1

„Kako je moguće da je dozvolu dobila firma koju je osnovala neka gospođa iz Rusije, koja nikada nije bila u Beogradu. Kako je moguće da je dozvolu dobila firma koja koja je za nekoliko meseci promenila nekoliko delatnosti,“ poručio je Samofolov.

Građanima se obratila i Jasna Đukić u ime Udruženja građana Topolska koja je naglasila da onaj ko je potpisao projekat mora da bude pod istragom policije.

„Zahtev da tužilaštvo radi svoj posao. Pa šta je sledeće, da dolaze po kućama da nas ubijaju. Svaki dan molim Boga da mi komšija pored ne proda kuću“ rekla je Đukić.

Do urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici na beogradskom Vračaru došlo je kada je bager sa gradilišta koje se nalazi pored zgrade potkopao njene temelje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je nakon incidenta da će investitor koji gradi objekat pored zgrade koja se urušila morati da plati štetu, „jer je ona nastala njihovim radovima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare