Protest „Bitka za Zrenjanin“ zbog problema u gradu: Neispravna pijaća voda, gašenje škola, grejanje…

Vesti 21. feb 202421:22 10 komentara
N1

U Zrenjaninu je održan protest "Bitka za Zrenjanin" zbog, kako navode organizatori, niza problema u ovom gradu, počev od problema neispravne pijaće vode koji traje već 20 godina, preko gašenja škola i problema sa grejanjem, pa sve i do "izborne krađe".

Građani su se okupili u 18 časova ispred stare „Robne kuće“ u ovom gradu, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog niza problema koji, kažu, traju godinama. Kopredsednik pokreta Promene u fokusu (PUF), Milan Pernat, rekao je pred okupljenima da su izbori koji dolaze prilika za promene.

“Moramo dokazati da će Zrenjanin biti prvi slobodan grad u Srbiji, onda ćemo biti mesto koje će biti nada za sve ostale gradove, da je moguće smeniti ovu vlast i dovesti normalne i stručne ljude“, rekao je Pernat iz pokreta Promene u fokusu.

Jedan od organizatora ovog protesta, Miljan Čičić iz PUF-a, najavio je da će njihov pokret u narednom periodu pritiskati vlast, te da će biti još protesta.

N1

„Zrenjanin nema ispravnu vodu za piće 20 godina, gase nam škole, deca nam sede u hladnim učionicama, gradjani dobijaju astronomske račune za grejanje ,ekološka katastrofa, kradu nam izbornu volju“, rekao je Čičić.

Sa transparentima na kojima piše „Dosta smo pili laži, vreme je da popijete robiju“, građani i aktivisti imali su mirnu protestnu šetnju do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, gde je bila kratka blokada saobraćaja.

Protest je završen oko 20 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare