Protest radnika klinike „Laza Lazarević“, predali zahtev za smenu direktorke

Vesti 26. okt 202213:49 > 16:29 19 komentara
Laza Lazarević
FoNet/Marko Dragoslavić

Zaposleni u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", posle protesta ispred zgrade klinike, došli su do zgrade Vlade Srbije, gde su na pisarnici predali zahteve premijerki Ani Brnabić za smenu direktorke te ustanove Ivane Stašević Karličić.

Povezane vesti

Doktorka Nadežda Pucar ocenila je da je današnji dan za sve posebno stresan, pošto je kolega Goran Mladenović dobio otkaz.

Naš štrajk traje više od mesec dana, od tada v. d. direktorka Ivana Stašević Karličić osporava naš štrajk, koji je Ustavom zagarantovano pravo. Jednočasovno obustavljanje rada naziva samovoljom, naziva nas neradnicima, a ni u jednom trenutku naši pacijenti nisu ispaštali, rekla je Pucar.

Zaposleni su kontinuirano zastrašivani, prosto ne znam šta sve treba da se desi kako bi državne institucije čule naše apele za pomoć, do sada smo molili sve institucije da se oglase, išli smo mirnim putem, istakla je doktorka Pucar.

Naš zahtev, naglasila je, jeste momentalna neopoziva ostavka Ivane Stašević Karličić, jer se od njenog dolaska ova ustanova urušava na sve načine.

Zaposleni su najavili da će, ako im se ne usvoje zahtevi, sledeći skup biti u kabinetu direktorke, odakle će je lično izneti iz fotelje.

Goran Mladenović, koji je dobio otkaz zbog učešća u štrajku, izjavio je da je Stašević Karličić angažovala novo privatno obezbeđenje, koji služi da fizički sprečo zaposlene da dođu do nje na razgovor.

Lekarka Anita Milanović izjavila je za Fonet da je reč o štrajku tri sindikata i da su problemi s kojima se suočavaju višegodišnji i da zbog njih trpe pacijenti.

„Postoji mobing prema zaposlenima, koji je vrlo vrlo intenzivan, a od početka našeg štrajka 29. septembra situacija se znatno pogoršala. Dobili smo brojna upozorenja pred otkaz, a danas je naš kolega, predsednik štrajkačkog sindikata Goran Mladenović, dobio otkaz“, istakla je Milanović.

Protest je protekao bez incidenata.

Šef odborničke grupe Ne davimo Beograd u Skupštini Beograda Dobrica Veselinović objavio je na Tviteru da je prisustvom podržao protest zaposlenih na Klinici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare