Protest ispred Informera, zgrada gađana jajima, okupljeni vikali: „Monstrumi“

Vesti 28. sep 202213:35 > 14:35 53 komentara

Ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer organizovan je protest u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Demonstranti su potom sa Terazija ušli u pasaž koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gde su uzvikivali "Izlazite napolje", "Monstrumi", "Gasite Informer". Demonstranti su bacili nekoliko jaja na ulazna vrata zgrade, a jedna od demonstrantkinja šutnula je glavnog urednika "Informera" Dragana J. Vučićevića. Na protestu je bila i policija.

Pročitajte još:

Pre dolaska do ulaznih vrata redakcije, održan je protest ispred zgrade Informera a okupljeni su uzvikivali: „Sram vas bilo“ i „Bando medijska“. Protestu su pored aktivista prisustvovali i članovi Pokreta slobodnih građana i Ne davimo Beograd. Nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo „Na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava“.

Anita Marković iz Ženske solidarnosti je rekla da su okupljene devojke i žene besne i da su mediji po ko zna koji put izneverili žene.

„Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni saučesnici i vrše nasilje nad ženama“, rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mesto u medijima.

Ona je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da neko opisuje čin nasilja u medijima.

Okupljeni na protestu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsetili da je Informer ranije relativizovao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje verodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informisanja se za sada nije oglasilo povodom intervjua objavljenom u Informeru.

Dragan J. Vučićević: Motiv za intervju – novinarstvo

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik tabloida Informer Dragan J. Vučićević je izjavio za list Danas da im je motiv za intervju sa višestrukim silovateljem bio – novinarstvo.

Na ponovljeno pitanje novinara Danasa da ne razumeju motive razgovora, vlasnik Informera je rekao da onda ne razumeju novinarstvo.

„Onda ne razumete ni BBC, NBC, SKY ni USA Today. Motiv je novinarstvo, kao i u svim svetskim medijima“, rekao je Vučićević.

I novinarka N1 je probala da dobije izjavu od Vučićevića da li će povući sporni intervju, ali odgovor nije dobila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare