Održan protest ispred Skupštine grada, radnici protiv osnivanja novih preduzeća

Vesti 28. sep 202210:26 > 10:40 18 komentara

Predstavnici svih reprezentativnih sindikata i zaposleni iz svih gradskih preduzeća protestovali su ispred Skupštine Beograda kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke da se osnuju još dva nova preduzeća u glavnom gradu. Te teme na dnevnom redu su gradske skupštinske sednice koja se održava danas.

Radnici su protestovali protiv tačaka 16 i 17 dnevnog reda, koje predviđaju osnivanje novih javnih preduzeća, jedno u okviru Zelenila, a drugo u okviru Gradsko-saobraćajnog preduzeća.

Za N1 kažu da nisu hteli da naprave ovakav protest, ali da su na to naterani, s obzirom da, kako su rekli, gradonačelnik Aleksandar Šapić nije hteo da ih primi na razgovor.

Poručili su da „niko ne može da odlučuje umesto njih“ i najavili da je ovaj protest „samo početak“. Kažu da će, ukoliko se usvoji odluka o novim preduzećima, radikalizovati proteste sledeće nedelje.

Okupljeni su zviždali gradonačelniku Šapiću dok je ulazio u zgradu gradske skupštine.

Trg Nikole Pašića je zbog protesta bio blokiran.

Kako saznaje Nova.rs, na čelu dva nova preduzeća, na čijem osnivanju insistira gradonačelnik Šapić, nalaze se Nikola Skoko, koji će biti zadužen za parkove i Slaven Andrić, koji će biti zadužen za naplatu karata u gradskom prevozu.

Nova preduzeća nosiće sledeća imena: JKP za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu „Naplata prevozne usluge Beograd“ i JKP za upravljanje parkovima „Beogradski park“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare