Protest meštana Pakovraća zbog autoputa, meštani – mi iz svojih kuća ne izlazimo

Vesti 29. jun 202213:33 16 komentara
N1

Meštani Pakovraća nadomak Čačka, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi autoputa Preljina-Požega, protestuju ispred gradske uprave zbog spora oko imovine koja im se oduzima zbog izgradnje autoputa.

Meštani poručuju da su svoje uslove izneli i da traže da se njihovo zemljište plati časno i pošteno.

Povezane vesti:

Meštanin Miloš Nikolić kaže da je cilj se da kaže da iz svojih kuća neće izlaziti.

„To smo rekli i ljudima iz Gradske uprave koji su došli da nas isele, rekli su da će sledeći put doći sa milicijom da nas izbace. Mi iz naših kuća ne izlazimo. Ako im je cilj da grade autoput, neka reše sudske sporove što pre. Sudski procesi za jedan deo kuća su završeni, ali za zemlju nije, tražimo da se zemljište plati časno i pošteno pa ćemo se isaljavati, živimo između dva gradilišta, svaki dan na tom mestu živeti je velika borba“, rekao je on.

Dodaje da Gradska uprava nije zainteresovana da ih primi, već samo da ih istera sa njihovim vekovsnih ognjišta.

„Neka nas izbaciju, normalnim putem nećemo izaći“, dodao je Nikolić.

Bratislav Simović iz „Ne damo đedovinu“, koji je već bio na sastanku sa premijerkom Brnabić kaže da se tada javio i predsednik Vučić i da je poručio da će zemljište i kuće biti plaćeni u kratkom roku.

„Svedoci smo da se to odugovlači, Koridori i država ulažu žalbu. Na prethodnom sastanku smo izneli sve probleme, očekujemo rešenje u najkraćem mogućem roku, ne vidim svrhu novog sastanka“, rekao je Simović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare