Protest na FPN: Skup će biti organizovan, pritisak neće uroditi plodom

Vesti 17. mar 202313:18 4 komentara

Neformalna grupa nastavnika i saradnika Fakulteta političkih nauka u Beogradu okupila se ispred FPN-a u znak solidarnosti zbog napada na njihove kolege.

Profesor FPN Dušan Spasojević istakao je u obraćanju ispred fakulteta da je skup zbog kog su njihove kolege targetirane bio naučni skup i da mora postojati distanca od politike.

„Skup je bio naučni i kao takav će biti organizovan – da li ovde ili na nekom drugom mestu, ali bilo kakav pritisak neće dati rezultat“, kazao je Spasojević.

Istakao je da profesori i istraživači sarađuju sa kolegama i iz Prištine i iz Sarajeva, iz Graca i Ljubljane, iz Moskve i iz Kijeva.

„To je ono kako mi razumemo naš posao i to je jedini način kako možemo da radimo naš posao“, kazao je Spasojević.

Ispred Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu juče su osvanuli plakati sa natpisima „Izdajnik“ i grbom OVK, a na fotografijama se nalaze neki od predavača na tom fakultetu – docentkinja Jelena Lončar, docent Stefan Surlić i vanredni profesor Marko Veković.

Pre toga je bio najavljen skup istraživača i istraživačica sa FPN-a i sa Filozofskog fakulteta iz Prištine, koji je u međuvremenu otkazan, kako je za N1 rekla Jelena Lončar, iz bezbednosnih razloga jer su dobijali pretnje da će doći do upada na skup i napada na učesnike skupa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare