Protest, pa marš: Kreni-Promeni organizuje akciju za očuvanje Beogradskog sajma

Vesti 06. dec 202321:52 6 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Organizacija Kreni-Promeni saopštila je da će 10. decembra u 11.55 organizovati protest u parku Manjež, odakle će krenuti "Marš do Sajma", u cilju očuvanja Beogradskog sajma u sadašnjem obimu.

U saopštenju se navodi da će marš predvoditi glumica Anita Mančić.

„Ako smo u šoku i neverici do sada gledali i dopuštali dosadašnje beskrupulozno rušenje, više ne smemo pomirljivo da sedimo i čekamo njihov narodni korak. Vreme je da se trgnemo, udružimo i kažemo ‘dosta’, jer se i mi pitamo“, kazala je Mančić.

„Kada sam čula da se planira rušenje Sajma osetila sam fizičku bol u predelu grudi. Pa dokle više je bila moja prva reakcija. Na stranu to što sam arhitekta i što savršeno dobro razumem tehnički, tehnološki, arhitektonski i urbanistički, pa i istorijski značaj kompleksa, jedan dobar deo mene je među tim halama. Svaki dan prolazim pored Sajma i lepe uspomene naviru: lude vožnje na Novogodišnjem vašaru, slika kako mi tata kupuje petog hrčka po redu, pa čak i miris izloženog drvenog nameštaja u hali 3. Ja ne želim samo da se sećam Sajma i Beograda u kome sam odrasla, ja želim da živim u njemu“, izjavila je Angelina Jokić iz Kreni-Promeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare