Protest protiv nasilja održan u Aranđelovcu i Kraljevu

Vesti 01. jun 202319:42 > 21:16 28 komentara
N1/ Milan Nikić

Građani i simpatizeri stranaka u četvrtak su se okupili na prostoru "Venca slobode" i održali protest "Aranđelovac protiv nasilja". I u Kraljevu se potestna šetnja pod parolom "Kraljevo protiv nasilja" održala po peti put, javio je RTS.

„Po ovom pljusku smo došli da iskažemo nezadovoljstvo zbog stanja u društvu, nepravdi, nasilja u svim oblastima. I u Aranđelovcu i u celoj Srbiji moramo da se borimo za bolje dane i budućnost naše dece i unuka. Mi Aranđelovčani podržavamo sve mirne proteste u prestonici, ali i u svim gradovima u Srbiji. Zajedno smo jači“, kaže za N1 Dragan Todorović, novinar iz Aranđelovca.

Ovo je prvi protest „Aranđelovac protiv nasilja“, a građani i predstavnici političkih stranaka tvrde da će i narednih nedelja dolaziti na prostor „Venca slobode“, mesta sa kog su kretala sva dešavanja protiv nepravdi u društvu.

N1/ Milan Nikić
N1/ Milan Nikić
N1/ Milan Nikić
N1/ Milan Nikić
N1/ Milan Nikić

Na 15 minuta građani su zaustavili saobraćaj u centralnoj ulici Knjaza Miloša, prelazeći u krug preko „ležećeg pčolicajca“. Incidenata nije bilo, osim jednog kamiondžije koji je odustao od nasilnog prolaza kroz mirne demonstrante.

Protest u Aranđelovcu organizovali su građani, a podržale sve opozicione stranke, Demokratska stranka, Narodna stranka, Zdrava Srbija, Stranka slobode i pravde, Dveri, Zavetnici i POKS.

U Kraljevu, protestna šetnja pod parolom „Kraljevo protiv nasilja“ održana je peti put u tom gradu, javio je RTS.

Okupljen su u miru i tišini prošetali centralnim ulicama grada do Trga srpskih ratnika, odakle su poručili da neće odustati dok Srbija, kako su kazali, ne bude bezbedna zemlja.