Protest roditelja: Tokom kontradiverzionog pregleda dete zaboravljeno u učionici

Vesti 30. maj 202309:36 74 komentara

Više desetina roditelja učenika OŠ “Prva vojvođanska brigada” u Novom Sadu okupilo se na protestu u dvorištu škole, zbog incidenta posle dojave o bombi u ponedeljak.

Kako su za N1 rekli roditelji, nakon dojave o bombi jedna učenica prvog razreda ostala je sama u učionici za produženi boravak. Roditelji takođe sumnjaju u to na koji način je izveden pregled škole i postavljaju pitanje da li je u školi bila prisutna kontradiverziona jedinica, jer je pregled trajao isuviše kratko, a o njemu ne postoji nikakav pisani trag. Tvrde takođe i da komunikacija između uprave škole, zaposlenih i roditelja nije bila odgovarajuća odnosno da je nije ni bilo, tako da su se kroz međusobnu komunikaciju informisali o tome šta se desilo.

Direktor škole Oliver Stojanović primio je predstavnike roditelja na razgovor i rekao im da je sve urađeno po protokolu, da je pregled izvršen, da je policijska jedinica ustanovila da je škola bezbedna, nakon čega su se stvorili uslovi za obavljanje nastave. Roditeljima je rečeno i da će bti sprovedena istraga odgovornost za to što je jedna učenica, nakon dojave o bombi, ostala u školi.

Roditelji su direktoru predali listu zahteva upućenih školskoj upravi i traže informacije o bezbednosnom protokolu u kriznim situacijama, kao i o tome ko pregleda školu nakon dojave o bombi, odnosno ko objekat proglašava bezbednim.

Pročitajte još

Zahtevaju da im se dostavi I izveštaj o pregledu koji je obavljen u ponedeljak, te da se donese Akt o proceni bezbednosti koji trenutno blokira uvođenje obezbeđenja u školu. Jedan od zahteva je I utvrđivanje odgovornosti za to što je jedna učenica zaboravljena u školi.

Protestu se pridružilo I nekoliko roditelja učenika OŠ “Jožef Atila”, koji takođe izražavaju sumnju u to kako je izvršen kontradiverzioni pregled u toj školi, jer je pregled objekta površine 7000 m2, kako tvrde, trajao samo osam minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare