MAPA Kako tačno izgleda ruta petog protesta „Srbija protiv nasilja“ 3. juna?

Vesti 01. jun 202318:03 157 komentara
FoNet/AP

Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" saopštili su juče da će peto okupljanje biti održano u subotu 3. juna sa početkom u 18 časova.

Kako je najavljeno, skup počinje ispred Skupštine Srbije, a šetnja će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Kralja Milana do Terazija, Trg Nikole Pašića, pa kroz Pionirski park do Predsedništva.

mapa kretanja protest srbija protiv nasilja 3. jun
N1

Protest će trajati do 21 čas.

Organizatori su juče najavili da će svi građani imati priliku da ostave poruku predsedniku i pozvali da svi građani ponesu i po jedan cvet.

Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mesec dana od tagedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a na njemu će se okupljeni setiti žrtava i dece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Biće instalirana velika bina ispred Skupštine, a obratiće se žrtve režima ali i javne ličnosti koje će izaziti žaljenje zbog tragedije. Jedna od njih biće i glumica Svetlana Bojković.

Snimak iz drona sa protesta 27. maja: