Odlaže se protest „Srbija protiv nasilja“: Opozicija saopštila novi datum i rutu

Vesti 31. maj 202314:53 413 komentara
protest protiv nasilja
REUTERS/Marko Djurica

Peti protest "Srbija protiv nasilja" biće održan u subotu umesto u petak, objavili su predstavnici opozicije.

„Pozivamo sve građane Srbije da u subotu, 3. juna, ovde ispred Skupštine dođu, na isto mesto, u isto vreme – 18. časova“, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić novinarima u Skupštini Srbije.

On je najavio da će učesnici protesta posle obraćanja ispred Skupštine Srbije otići do Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu i da će tamo napraviti prsten.

Šetnja će se kretati od Skupštine Srbije Bulevarom kralja Aleksandra, pa Beogradskom ulicom do kružnog toka Slavija, pa Ulicom kralja Milana do Terazija i odatle do trga Nikole Pašića i Pionirskog parka gde će demonstranti zatvoriti krug oko Predsedništva. Protest će trajati do 21 čas.

Svi građani imaju priliku da ostave poruku predsedniku, rekao je Aleksić i pozvao da svi građani ponesu i po jedan cvet.

Svako od građana moći će da napiše na kartonu po poruku predsedniku, a na pet, šest punktova oko Predsedništva biće postavljene knjige utisaka u koje će građani moći da ostave te poruke.

Protest će biti organizovan 3. juna, tačno mesec dana od tagedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“, a na njemu će se okupljeni setiti žrtava i dece, ali i svih drugih žrtava u masakru u Mladenovcu.

Biće instalirana velika bina ispred Skupštine, a obratiće se žrtve režima ali i javne ličnosti koje će izaziti žaljenje zbog tragedije. Jedna od njih biće i glumica Svetlana Bojković.

Prethodno su se narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali s načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.

Cilj sastanka bio je da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije radi prevencije neželjenih dogadjaja na protestu „Srbija protiv nasilja“, odnosno kako bi se sprečilo da provokatori, koji su bili prisutni i na prethodnom protestu, promene nenasilan oblik protesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare