Protest u Aranđelovcu zbog seče šuma, krađe traktora i pljačkanja domaćinstava

Vesti 09. nov 202213:42 29 komentara
N1/Milan Nikić

Meštani više sela aranđelovačke opštine blokirali su lokalni šumski put u selu Bukovik zbog učestale bespravne seče drva, krađe traktora i upada lopova u domove.

„Institucije ove države ne reaguju na krađe. Kradu šume, traktore, žice od ograda. Po kućama odnose kazane-lampeke za rakiju, kablove, hilti bušilice. Sve odnose po okolini Aranđelovca. Meni su ukrali drva u šumi, a u Aranđelovcu traktor. Nemam čime da obrađujem zemlju, sve zarasta u korov. Sve to treba da otkrije policija, ali ona to ne može ili neće. Imam utisak da sve zataškavaju. Zbog nemoći države počeću štrajk glađu ispred policije u Aranđelovcu, o čemu sam obavestio predsednika Republike. Pozvaću građane da kažemo – dosta je više“, kaže za N1 Milorad Švabić iz sela Misača.

Na ovaj način je oštećeno 250 domaćinstava u selima opštine Aranđelovac, a sve zbog nepreduzimanja mera od strane policije, JP Srbijašume i lokalne vlasti, čulo se na protestu.

„Ukoliko nadležni ne reaguju na organizovanu blokadu u Bukoviku i ne sprovedu zakon, sledi radikalizacija protesta“, poručeno je sa protesta u Aranđelovcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare