Protest u Pančevu zbog poskupljenja prevoza, zahteva se uvođenje BG voza

Vesti 05. nov 202215:50 20 komentara
Promo/Zajedno

Oko trista ljudi okupilo se na protestu ispred Gradske uprave Pančevo zbog poskupljenja prevoza za Beograd i sa zahtevom da se uvede BG voz do Pančeva, saopštila je stranka Zajedno.

Kako su naveli, na skupu su govorili predstavnici studenata Ljubinka Vasić, Dušan Papulić, Aleksandar Balog i Edvard Etinski, kao i književnica Biljana Pavlović i narodni poslanik Đorđe Miketić (Moramo-Zajedno).

POVEZANE VESTI:

„Srbija je uzela kredit od 77 miliona evra čime je rekonstruisala prugu do Pančeva. Tako da sada imamo modernu prugu, imamo i sređene stanice, a iamo i veliku potrebu građana, sve je tu – jedino fali zdrav razum donosioca odluka. Znači fali samo jedan potpis olovke i Pančevo bi koliko sutra imalo redovan voz do Beograda, iz svake, obnovljene stanice. Shvatamo da je pančevačka vlast u panici jer ih je ovaj protest pogodio tačno tamo gde najviše boli – a to je monopol Pantransporta i smešne su najave uvođenja imaginarnog Panvoza pokušaji pasivizacije građana. Sve dok se ne ukine monopol autobuskog prevoznika, Pančevci nikada neće biti mirni koliko će im se prevoz naplaćivati“, rečeno je na protestu.

Podsetili su da je pre samo nekoliko godina, tadašnjim Beovozom, bilo moguće za nepunih 40 minuta stići od stanice Pančevo Vojlovica do Zemuna ili Novog Beograda.

Kako kažu, BG voz do Pančeva bi doneo nebrojene benefite.

„Ne želimo da čekamo kao Deda Mraza nikakav Panvoz 2023. godine, ako je nedavno izašao direktor Srbija voza i izjavio da je pitanje nedelja, a ne meseci da se puste linije do Pančeva. A što se tiče smanjenja cena karata, gradonačelnik je nedvosmisleno rekao da je do toga došlo samo i isključivo njegovom inicijativom i uz apel Grada. Mi od apela Pančeva ne možemo da živimo, potpisano je partnerstvo ugovorom i želimo da Grad da odluku o nepromenjenoj ceni karte za studente i da nam se razjasni cela situacija od poskupljenja do sniženja“, rekla je Ljubinka Vasić, predstavnica studenata.

Organizovano je i potpisivanje peticije da BG voz ide do Pančeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare