Protest Vojnog sindikata Ministarstvu odbrane: Izopšteni smo iz procesa odluka

Vesti 20. feb 202314:21 0 komentara
N1

Vojni sindikat Srbije uputio je protesno pismo ministru odbrane jer je, umesto od Ministarstva, iz medija saznao da je obrazovan Savet za upravljanje ljudskim resursima koji ima zadatak da razmatra predloge kandidata za unapređenja i upućuje na usavršavanje i školovanje u zemlji i inostranstvu.

Vojni sindikat Srbije je od ministra tražio da bude obavešten o izradi akta kojim se obavezuje i uređuje rad Saveta, kao i zašto sindikatu nije data prilika da se izjasni o tom pitanju i učestvuje u radu tela.

U saopštenju se dodaje da Zakon o radu propisuje da zaposleni neposredno i preko svojih predstavnika imaju pravo na konsultovanje i izražavanje stavova o pitanjima u oblasti rada.

Navodi se i da je Ministarstvo odbrane zaključilo sporazum sa Vojnim sindikatom o stvaranju uslova za njegov nesmetan rad i prihvatilo da taj sindikat obaveštava i uključuje ga u radne grupe i tela od značaja za radno-pravni status zaposlenih.

„Ministarstvo odbrane nastavlja praksu netransparentne izrade propisa i opštih akata i izopštavanja sindikata od učešća u radnim telima u kojima se odlučuje o bitnim pitanjima od značaja za položaj i status zaposlenih“, ističe se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!