Protest za dobrobit pasa u prihvatilištima: „Problem treba da se reši iz korena“

Vesti 05. feb 202311:2511 komentara

U 13h se u Beogradu i Nišu održavaju protesti za dobrobit pasa u prihvatilištima. Jedna od organizatorki protesta Anastazija Selenić kaže da "nemamo ništa od toga da skupljamo životinje sa ulice, da ih spašavamo, ako se problem ne reši iz korena".

Glavni povod je nedavni događaj u Boru koji su otkrili građani i udruženja građana, o stanju pasa u prihvatilištima koji su zanemarivani.

Jedna od organizatorki protesta Anastazija Selenić prvo je predstavila Lajlu i Esmu, dva psića koja je našla u jednom selu blizu Šapca, koji traže dom.

N1

Ona ističe da situacija u Boru nije jedini razlog, jer nije jedino tamo takva situacija.

„Tako je u raznim prihvatilištima širom Srbije, kako uopšte dolazi do te situacije, zbog neodgovornih vlasnika koji ne brinu kako treba o psima, zatim neprijavljenih odgajivačnica koliko postoji u Srbiji, gde se psi kupuju najnormalnije…“, kaže ona.

Misli da su građani shvatili u čemu je problem i da treba da se reši iz korena.

„Nemamo ništa od toga da skupljamo životinje sa ulice, da ih spašavamo, ako se ne reši iz korena, ja mislim da i građani povodom toga nešto hoće da urade. Mi očekujemo posle protesta da se Zakon o dobrobiti životinja, koji postoji, i u praksi sprovodi, a ne samo da u teoriji postoji“, kaže ona.

Komentari

Vaš komentar