Protesti zbog kovid propusnica u Beogradu i Nišu

Vesti 20. okt 202121:52 > 23:51214 komentara

U centru Beograda održan je protest, okupilo se više stotina građana, koji su, kako su rekli za Nova.rs, došli da protestuju zbog odluke Kriznog štaba da uvedu kovid propusnice, a nekoliko desetina građana protestovalo je i u Nišu.

Povezane vesti

Okupljeni građani stajali su na raskrsnici Takovske ulice i Bulevara kralja Aleksandra, ispred Glavne pošte.

Kako prenosi Nova.rs, Takovska ulica bila je zatvorena za saobraćaj, takođe, saobraćaj je bio blokiran u Bulevaru kralja Aleksandra od Crkve Svetog Marka do Doma sindikata u Dečanskoj ulici.

Saobraćaj u tom delu grada je ponovo uspostavljen oko 23 sata, kada su se okupljeni razišli.

Kako piše Nova.rs, na protestu su se mogli videti pripadnici različitih generacija, od tinejdžera do penzionera. Neki od njih nosili su transparente na kojima je pisalo „Stop covid-19 teroru“.

Protest je protekao bez incidenata.

Jedna devojka koja radi u ugostiteljskom objektu, rekla je za Nova.rs da joj je uvođenjem kovid propusnica onemogućeno da radi.

Okupljeni građani rekli su i da mladi koji ne mogu ili ne žele da se vakcinišu, a koji rade u ugostiteljskim objektima, nemaju novac da svaka dva dana plaćaju testiranje.

Dodali su i da je nebitno što će kovid propusnice važiti samo tri sata i ističu, “da je bolje sprečiti na vreme” ovaj potez.

Građani su za Nova.rs rekli da je uvođenje kovid propusnica samo početak i da se na ovaj način opipava puls naroda.

„Na udaru su mladi. Sigurno penzioneri neće da izađu u kafić u 22 sata i da im treba kovid propusnica“, kaže jedan mladić za Nova.rs i dodaje “da je sve oko kovid propusnica umakanje palca u bazen“.

Protest i u Nišu

Grupa od nekoliko desetina građana okupila se na centralnom trgu u Nisu protestujući protiv uvođenja kovid propusnica.

Okupljeni su se organizovali putem društvenih mreža, a jedna od građanki rekla je da protiv ograničenja i da ljudi treba da imaju mogućnost izbora „zato što se krije da mnogi vakcinisani umiru“.

Okrivili su i sve medije u Srbiji da rade za „isti centar moći“.

Na skupu niko nije nosio masku, a spominjali su između sebe da će se okupiti i sutra uveče od 20 sati.

Nisu zabeleženi incidenti.

Niš, protest, kovid propusnice
N1
Komentari

Vaš komentar