Protest zbog miniranja Starice u Majdanpeku: Sledeći korak blokada Gazele

Vesti 08. okt 202215:01 > 17:52 31 komentara

Protest za odbranu planine Starica u Majdanpeku završen je ispred direkcije Ziđina, gde su građane dočekali pripadnici privatnog obezbeđenja koji su im rekli da ne prilaze vratima. Građani su najavili da će njihov naredni korak biti blokada beogradkog mosta Gazela.

„Ukoliko se ne prestane sa miniranjem Starice i ne oslobode svi uhapšeni aktivisti, mi ćemo u narednim danima blokirati most Gazela. To je jedina institucija u našoj zemlji koja funkcioniše, koju svi slušaju i razumeju“, rekao je aktivista Petar Đurić.

Prema njegovim rečima, današnje okupljanje je bio protest upozorenja pred blokadu Gazele.

Pročitajte još:

„Spremni smo za takvu vrstu blokade i to ćemo uraditi ako nam se ne usvoji zahtevi koje smo izneli“, kazao je Đurić.

Kopredsednik pokreta 1 od 5 miliona i odbornik u Skupštini Majdanpek Martin Bežinarević rekao je da će građani Majdanpeka danas osetiti slobodu.

„Danas će građani Majdanpeka osetiti slobodu, pošto miniranja planine Starica danas neće biti. Ljudi će slobodno šetati ulicama grada“, rekao je Bežinarević i dodao da se oni danas ne bore samo za Staricu, već za normalan život, život u kojem vas neće prilikom saslušanja prebijati pripadnici policije.

Među građanima je i poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, koji je rekao da je ovo borba za našu Srbiju, naše ljude.

„Ovo što se dešava u Majdanpeku dešava se po celoj Srbiji, ali mnogi ćute i trpe“, kazao je Milivojević i dodao da je strašno što vlast ne preza ni od čega da bi ostvarila svoje kriminalne ciljeve.

„Ne prezaju ni da šalju policiju koja prebija aktiviste u toku saslušanja, a za to imate i dokaze. Jedino što nam preostaje da ovo zlo oteramo jeste to da se svi udružimo, da se ne delimo“, kazao je Milivojević.

Zlatko Kokanović iz Znamo da ne damo izjavio je da smo svi prodati, a da to još zvanično nisu saopštili, istakavši da seljaci neće dozvoliti otimanje nijednog pedlja.

Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić
Fonet / Marko Dragoslavić

Nakon protesta, ispred direkcije je nastavljeno potpisivanje peticije za oslobađanje svih uhapšenih aktivista koji brane Staricu od miniranja.

Potpisivanje peticije počelo je ispred ispred stanice policije u Madanpeku, gde su građani uzvikivali „Uaaa“, „Pustite ih sve“, „Kriminalci“.

Protest građana počeo je ispred zgrade opštine, odakle su prošetali do policijske stanice, a potom do direkcije Ziđina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare