PSG i Zajedno traže da nadležni ispitaju navode o Šapićevoj vili

Vesti 26. jan 202312:12 17 komentara
Tanjug / Vladimir Šporčić

Stranke Pokret slobodnih građana i Zajedno pozvali su nadležne da reaguju i ispitaju navode istraživačkih novinara da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra koju nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Narodni poslanik „Moramo Zajedno“ Đorđe Miketić pozvao je Javno tužilaštvo da reaguje jer Šapić „nije samo prekršio zakon zato što kupovinu vile nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, već se postavlja pitanje odakle novac Aleksadru Šapiću za kupovinu milionske vile“.

On je izneo i niz sumnji u Šapićevo poslovanje, od podele vaučera mladima, do najave nabavke besplatnih udžbenika od odabranog izdavača.

„Iako je protivzakonito legalizovao svoju kuću na Novom Beogradu, Aleksandar Šapić nije smenjen u Skupštini Beograda, jer ga je SNS zaštitio. Međutim, to ne sme da radi i republičko javno tužilatvo, već hitno mora da uputi tužioce i inspektore u Šapićev kabinet“, naveo je Miketić.

Pokret slobodnih građana zahteva od Agencije za sprečavanje korupcije da hitno pokrene postupak protiv gradonačelnika Beograda zbog novootkrivenog slučaja neprijavljivanja vlasništva nad vilom u Italiji.

„Kada ste 15 godina funkcioner poput Aleksandra Šapića, kada provedete skoro tri mandata kao predsednik opštine Novi Beograd, kada ste imali prilku da ranije budete na funkciji zamenika gradonačelnika, a poslednjih više od pola godine kao Gradonačlenik Beograda onda za neprijavljivanje imovine nemate nikakvog opravdanja“, rekao je odbornik PSG u Skupštini grada Beograda Vladimir Pajić.

Prema rečima Pajića, to što je Šapić izbegao da prijavi vilu u blizini Trsta u vrednosti od 800.000 evra predstavlja kršenje zakona i traži punu moralnu, krivičnu i političku odgovornost.

Saznanja o vili u Trstu koja nije prijavljena agenciji objavili su u novom broju nedeljnika Vreme novinari Vremena i BIRN-a.

Komentari (17)

Vidi sve komentare