PSG: Smešna tvrdnja štamparija da nemaju kapaciteta za štampanje lista Nova

Vesti 21. apr 202114:004 komentara
Izvor: N1

"Aleksandar Vučić usavršio je svoje cenzorske metode iz devedesetih godina i u uslovima apsolutne medijske neslobode u Srbiji kreirao je poslovni ambijent u kom ni jedna štamparija ne sme da štampa novine koje nisu pod njegovom direktnom kontrolom", saopštio je Pokret slobodnih građana povodom toga što štamparije nisu prihvatile da štapmaju list Nova.

Pokret slobodnih građana smatra da je „smešna tvrdnja štamparija u Srbiji da nemaju kapacitete da štampaju Nova novine, s obzirom da su pre samo desetak godina te iste štamparije štampale desetostruko veće tiraže tadašnjih medija“.

Povezane vesti:

„Takođe, u poslednjih nekoliko godina, primetna je hiperprodukcija novih tabloida poput Objektiva, Srpskog Telegrafa, Ekspresa i drugih, koji pod zaštitom države odmah dobijaju kako povlašćeno štampanje, tako i sufinansiranje iz budžeta bez obzira na činjenicu da ne ispunjavaju ni osnovne uslove konkursa i oglase javnih preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Pokret slobodnih građana dodaje da će o tome izvestiti svoje evropske partnere, naročito imajući u vidu predstojeći dijalog, u kome je tema kontrole medija ključna oblast, u kojoj, dodaju, „Srbija svake godine, uprkos pritiscima, sve više nazaduje“.

Komentari

Vaš komentar