PSG: Vučelić zastupnik politike Miloševića, a SPC mu čisti biografiju

Vesti 08. okt 202115:35 11 komentara
SPC

Pokret slobodnih građana ocenio je da je Srpska pravoslavna crkva pogrešila kada je glavnom uredniku Novosti Miloradu Vučeliću dodelila orden Svetog Save drugog stepena.

Povezane vesti:

PSG ocenjuje da je takvim činom SPC „pokušala da izvrši čišćenje biografije jednog od najglasnijih zastupnika politike Slobodana Miloševića“.

U PSG smatraju da je višedecenijski javni rad Vučelića „obeležen ratnim huškanjem, opravdavanjem najgorih zločina, vođenjem kampanja za rehabilitaciju ratnih zločinaca i tabloidnim novinarstvom“, a da je u poslednjih godinu dana „neposredno povezan i s kriminalnom grupom Veljka Belivuka koja je na stadionu Fudbalskog kluba Partizan, čiji je Vučelić direktor, imala svoju prostoriju za mučenje svojih žrtava“.

„Ne vidimo koje su to moralne vrline i kakav novinarski profesionalizam istakle Milorada Vučelića kako bi on bio odlikovan ovim visokim odlikovanjem Srpske pravoslavne crkve“, kažu u PSG i ocenjuju da su Večernje novosti, kojima je Vučelić glavni urednik, primer svega najgoreg i tabloidnog u srpskom novinarstvu.

„Od žute štampe razlikuje ih samo to što nemaju fotografije unakaženih tela i bombastične naslove. S druge strane, Novosti se posebno ističu raspirivanjem netrpeljivosti i mržnje prema drugim narodima u regionu bivše Jugoslavije“, zaključuju u PSG.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare