PSG: Zabrana ulaska Štukanu sramni obračun sa svima koji su protiv autokratskih politika

Vesti 23. jun 202419:57 0 komentara
N1

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je odluku da se bosanskohercegovačkom glumcu Feđi Štukanu zabrani ulazak u Srbiju i učešće na festivalu Krokodil i nazvao je "je sramnim obračunom sa svim ljudima koji su protiv nacionalističkih i autokratskih politika na Balkanu".

„Za SNS i SPS neprijatelji Srbije su svi slobodni građani koji govore o potrebi za regionalnim mirom, demokratijom i zajedničkim životom, a njihovi prijatelji isključivo despoti i oni čije su vladavine osuđene od međunarodnih institucija“, navodi u saopštenju PSG.

Pokret je pozvao Srpsku naprednu stranku da „prestane da ukida festivale, progoni i proteruje ljude koji nisu počinili bilo koje krivično delo, niti postoje bilo kakvi dokazi da predstavljaju bezbednosnu pretnju i prestane da pokušava da u Srbiju uvodi jednoumlje i strahovladu“.

Pročitajte još:

Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je danas na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, objavili su ranije danas beogradski mediji, pozivajući se na njegove advokate Seada Spahovića i Ahmeda Delimeđca.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!