Psihijatar iz „Laze“: Odlazim iz zemlje, počeću da učim slovenački jezik

Vesti 31. mar 202318:58 123 komentara

Psihijatar u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Igor Radosavljević najavio je u emisiji Dan uživo da će otići iza Srbije zbog loše situacije u toj ustanovi.

„Više ne želim da se borim protiv vetrenjače i počeću da učim slovenački jezik. Znam da tamo postoji potreba za lekarima, sređena je i ekološka je zemlja. Tamo neću trpeti kontinuiran i permanentan stres“, istakao je Radosavljević.

Prema njegovim rečima, nema ništa protiv da se situacija u našoj zemlji dodatno pogoršava, ali naglašava da njega „u toj zemlji biti neće“.

Povezane vesti

Ocenjuje da ukoliko ostane u ovoj zdravstvenoj ustanovi, uskoro će dobiti otkaz, kao i još neke njegove kolege.

Podsetimo, pedesetak zaposlenih koji su mesecima u štrajku u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ dobilo je prošle nedelje upozorenja pred otkaz uz obrazloženje da su na protestu ispred klinike početkom marta sprečavali prolazak kola Hitne pomoći „čime su otežali pružanje blagovremene medicinske pomoći“.

Direktorka te klinike Ivana Stašević Karlević tvrdi da zaposleni nisu dobili niti jedno upozorenje pred otkaz već su dobili upozorenje na protivzakonito ponašanje.

Ona je takođe optužila doktora Radosavljevića da ne radi od avgusta prošle godine sa pacijentima zbog ugrožavanja njihovog zdravlja i bezbednosti.

„To je tragikomično. Imam radni nalog od 13. septembra 2022. godine kojim sam upućen u ustanovu u Padinskoj skeli. Na poziciji na kojoj sam upućen tamo se radi u najdirektnijem kontaktu sa pacijentima. Imam i spisak dežurstava od avgusta do danas, gde se jasno vidi da sam ja uvek na spiskovima dežurnih lekara. I laici znaju da dežurni lekar kada ga zovu mora da interveniše i sprovede vizite. Tako da povodom te izjave direktorke mogu samo da kažem da je bizarno, neverovatno, alanfordovski…“, naveo je Radosavljević.

Optužuje direktorku Stašević Karličić da se služi lažima i da je navikao na takve stvari „godinama unazad“.

„Na Fejsbuku sam napisao svoju emotivnu reakciju nakon saznanja da sam dobio upozorenje pred otkaz. Napisao sam da mi je dosta kontinuirane priče u ovoj zemlji gde je svako ko hoće pošteno i regularno – taj je osuđen na propast. Zato i tražimo smenu nelegalne i neligitimne v.d direktorke jer smo izloženi teroru i progonu“, kazao je sagovornik N1.

Podseća da i nakon predloga ministarke Grujičić da se smeni direktorka ove ustanoive, to nije urađeno.

Radosavljević je ocenio da je bolnica Laza Lazarević postala „partijski plen“, kao i da zbog toga još uvek nije smenjena direktorka.

„Po toj raspodeli ustanova, mi smo pripali SPS. I ministarka Grujičić je u jednom od intervjua rekla da je pokušala sa njihovim predsednikom, Dačićem, da razgovara na tu temu da on shvati kakava je situacija sa njegovim kadrom u našoj ustanovi. Međutim, nije dobila odgovor… Nije mi jasno šta čeka dotična stranka, kada smo već u takvoj situaciji. Ako smo plen SPS-a dajte bar ophodite se ljubaznije prema svom plenu. Ako smo plen – nismo džak za udaranje“, poručio je Radosavljević.

Komentari (123)

Vidi sve komentare