Pušten iz pritvora Šapčanin koji je u subotu zaustavio bager

Vesti 29. nov 202111:14 > 11:53 55 komentara
Podrinske

Dragan Milovanović zvani Crni, Šapčanin koji je u subotu zaustavio bager na protestima u tom gradu, pušten je iz pritvora, potvrđeno je za N1. Milovanović je pušten da se brani sa slobode. Na teret mu se stavlja krivično delo nanošenje teških telesnih povreda za koje je zaprećena zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Advokati odbrane su izneli argumente da je prethodno grupa u kojoj je bio Milovanović i sama bila napadnuta, te da je on bio u stanju razdraženosti što može značajno da umanji kaznu.

Milovanović nema krivični dosije i do sada nije krivično gonjen.

Kako je prethodno saznao N1, saslušanje Dragana Milovanovića Crnog, demonstranta koji je u subotu zaustavio bager sa naprednjacima u Šapcu, održano je danas u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Povezane vesti

Advokat Vladimir Terzić rekao je za N1 da je saslušanje bilo zakazano za 11 sati, ali da je policija insistirala da se sve ubrza i da saslušanje bude odmah.

Razlog je, po mišljenju advokata Terzića, to što policija želi da izbegne okupljanje građana na ulici, ispred tužilaštva ili zgrade policije dok saslušanje traje.

Draganu Milovanoviću Crnom u nedelju je određen pritvor u trajanju od 48 sati, pošto je uhapšen u subotu uveče i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

U subotu se pojavio snimak na kom se vidi kako naprednjaci tokom blokade bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da bagerom uđu u okupljenu masu.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je, kako je ranije objavila Nova.rs, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je bio na licu mesta izjavio je da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, u subotu je širom Srbije organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare