Put Kragujevac-Jagodina bio blokiran sat vremena, napadnut reporter N1

Vesti 27. nov 202115:41 > 15:43 6 komentara
N1

Više od stotinu građana od 14 do 15 časova blokiralo je put Kragujevac - Jagodina u selu Gornja Sabanta zbog usvajanja dva zakona u Skupštini Srbije.

Blokada je kasnila jer policija nije dozvoljavala da vozila blokiraju put, pa su meštani Rekovca, Kragujevca i Jagodine došli peške i blokirali put. Reč je o raskršću puteva, takozvani Rakalj kod Kapije Levča, gde se putevi granaju ka Jagodini, Kragujevcu i Levču.

Povezane vesti:

Policija je legitimisala sve građane na blokadi, a bilo je incidenata jer neki od vozača se nisu mirili sa blokadom.

Vozač renoa jagodinskih registracija JA072HP nasrnuo je na reportera N1 i jako udario u kameru. Policija je odmah udaljila vozača, legitimisala i pitala snimatelja da li će podneti prijavu protiv izgrednika, što će biti urađeno večeras u Policijskoj upravi Kragujevac.

Kolonu vozila iz Rekovca policija je zaustavila u selu Ratković, uzeli su građanima dokumenta i držali su vozačke i saobraćajne dozvole narednih 40 minuta, do 14:30.

„Zatim nam policija nije dala da idemo na blokadu ka Raklju, mi smo išli seoskim zaobilaznim putevima i došli na blokadu u Sabantu“, kaže za N1 Marica Živanović Poljo iz udruženja „Neko brine za Levač.

Građani u blokadi puta na Raklju kažu da će sačekati da vide da li će predsednik Republike potpisati dva zakona, a onda će odlučiti šta dalje

Komentari (6)

Vidi sve komentare