Putevi prohodni, vozačima se savetuje oprezna vožnja zbog snega

Vesti 15. mar 202120:00
Gužva, saobraćaj, Zlatibor
Izvor: N1

Javno preduzeće "Putevi Srbije" upozorilo je vozače da su zbog padavina kolovozi na putnim pravcima u Srbiji u nižim predelima vlažni, dok snega ima do pet centimetara, u mestimično u raskvašenom stanju, na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Zaječara.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja i na području Кolubare, Кragujevca, Кruševca, Mačve, Vranja i Požege, gde takođe na kolovozima ima raskvašenog snega.

Posebno upozorenje za Zaječar odnosi se na učestale odrone duž nestabilnih kamenih kosina, kojih najviše ima na području Đerdapske magistrale.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Zabrana saobraćaja za šlepere sa prikolicom važi na putnim pravcima u višim predelima Mionice, Šapca, Valjeva i Kopaonika.

„Putevi Srbije“ u svom izveštaju navode da se na kolovozu na svim graničnim prelazima prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori nalazi po oko pet centimetara snega.

U izveštaju se navodi da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni, uz savet vozačima da ne kreću na put bez zimske opreme.

Na putničkim terminalima na granici nema zadržavanja do se na teretnim, na izlazu iz zemlje čeka po 60 minuta na prelazima Batrovci i Kelebija.

Komentari

Vaš komentar