Putopisne reportaže: Prirodne lepote, subota u 11.30h

U maju ove godine grupa turističkih radnika iz istočne Srbije i Donjeg Podunavlja krenula je na studijsko putovanje u Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, u organizaciji GIZ-a, a u okviru projekta "EU za kulturno nasleđe i turizam".

Obilazeći prirodne lepote i kulturno istorijske znamenitosti ovih zemalja, učesnici putovanja upoređivali su ih sa potencijalima koje Srbija ima i koji nisu dovoljno promovisani.

Kako bi predstavil najbolje što naša zemlja nudi turistima, ali i upoznali gledaoce sa razvijenim turističkim destinacijama u inostranstvu, nastao je putopisni TV serijal od četiri epizode koji će se emitovati svake subote u avgustu u 11:30h na N1 televiziji.

Tema prve emisije su prirodne lepote kao turistički potencijal, a gledaoce slikom vodimo kroz Đerdapsku klisuru, najveću klisuru u Evropi, preko Lepenskog vira do Lazarevog kanjona nedaleko od Bora.

Saznaćete takođe kako su Slovenci od Bledskog jezera napravili najposećeniju destinaciju, ali i da Bohinj ne zaostaje po broju gostiju. U šarmantnoj unutrašnjosti Istre, nemoguće je zaobići Grožnjan, gradić koji nije na moru ali je nezaobilazna destinacija za sve koji u Istri letuju.

Da li naši Rajac i Rogljevo mogu u istom pravcu da se razvijaju i šta je potrebno da bi se najbolje predstavili prirodni potencijali, u emisiji „Prirodne lepote“ u produkciji Za medije u subotu 6. avgusta u 11:30h na N1 televiziji.