Rada Trajković će biti savetnica Nenada Rašića

Vesti 01. dec 202213:41 > 13:5720 komentara
Izvor: FoNet/Milica Vučković

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković biće imenovana za savetnicu ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića, objavili su prištinski mediji.

Tu informaciju je za Medija centar potvrdio i sam Rašić.

„Tačno je, biće imenovana zato što poseduje bogato iskustvo i znanje i sigurno da može mnogo šta da se nauči od nje i da će dati ogroman doprinos radu ministarstva. Takođe, pored toga ona je bila jedna od kandidata na listi i samim tim preuzela je odgovornost imajući i hrabrosti da bude na listi Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak“, rekao je Rašić za Medija centar.

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, saopštio je kabinet predsednika kosovske vlade.

„Suviše veliki akcenat dat severu Kosova“

Trajković je izjavila da će joj prioritet biti „da se Srbi s Kosova i Metohije gledaju kao celina“.

„Mislim da je suviše veliki akcenat dat na sever Kosova i nekako su Srbi po enklavama zapostavljeni. To je jedno, a drugo ohrabrićemo glas Srba koji je autentičan, koji je potisnut jednom mentalnom okupacijom koja je došla od Srpske liste i kriminogenih elemenata unutar te liste, mislim pre svega na njihovog potpredsednika“, rekla je Trajković za Radio Kim.

Ona ističe da dolazi vreme kada će Srbi početi ponovo da se slobodno izražavaju.

„Biće slobodno negodovanje, slobodno neslaganje i slobodno iznošenja stavova. Sloboda nam je sada ukinuta od institucija koje sada deluju“, rekla je Trajković ističući da je ta sloboda ograničena od Srpske liste i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Reagujući na najavu Srpske liste da će uputiti žalbu Ustavnom sudu zbog, kako je navela, protivzakonitog imenovanja Rašića, Trajković je kazala da je to imenovanje legalno i legitimno.

„Naš politički entitet je ušao u parlament, bez obzira što je preko nas ušao i napustio, odnosno priklonio se Srpskoj listi. Znači naš politički entitet je deo parlamenta“, rekla je Trajković.

Komentari

Vaš komentar