Rada Trajković kaže da se ne oseća dobro, i dalje je na granici i nema terapiju

Vesti 15. dec 202223:00 36 komentara
N1

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković, koja je ranije večeras objavila da ju je srpska policija ponovo zadržala na granici, ovog put pri povratku u Srbiju sa Kosova, objavila je na Tviteru da se ne oseća dobro i da nema neophodnu insulinsku terapiju.

„I dalje sam zadržana i ne osećam se dobro. Na moj zahtev policiji da potvrde trajanje i razlog zadržavanja, kao i ko će biti odgovoran za pogoršanje mog zdravstvenog stanja usled nedostatka terapije, upućena sam na MUP Srbije. Gospodine Bratislave Gašiću, molim za odgovor?“, napisala je Trajković večeras oko 21.00 na Tviteru.

Dodala je da namera njenog zadržavanja na granici bez terapije postaje očigledna, na šta je na toj društvenoj mreži dobila veoma uvredljive i zlobne komentare.

„Nažalost, zbog zdravstvene ugroženosti zbog nedostatka terapije, primorana sam da objavim javno ko su policajci koji će biti odgovorni ukoliko mi se stanje pogorša. Onemogućavanje državljaninu Srbije da uđe u svoju zemlju je kršenje Ustava“, poručila je oko sat vremena kasnije Rada Trajković, objavivši u tvitu fotografije policajaca.

Trajković je srpska policija najpre zadržala na administrativnom prelazu Merdare pri ulasku na Kosovo. Ona je tada za N1 je rekla da su joj policajci rekli da je evidentirana da joj se oduzmu dokumenta.

U povratku u Srbiju, kako je napisala ranije večeras na Tviteru ponovo su je zadržali.

„Ovo je nezapamćeno iznurivanje. Opet sam zadržana od strane srpske policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, ovoga puta u pravcu ka Srbiji. Policajci su profesionalni ali slede naredbu ‘odozgo’. Izolovani smo na hladnoći, i ja kod sebe nemam potrebnu insulinsku terapiju“, napisala je Trajković na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare