Radar: Prizemljeni avioni kompanije „Er Pink“ čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Vesti 27. feb 202415:39 154 komentara
Wikipedia/Aktug Ates

Telo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letenje, što su oni i učinili. To praktično znači da su svi njihovi avioni prizemljeni i da je rad te avio kompanije obustavljen, saznaje Radar, a prenosi Nova.rs.

Telo EU je vršilo kontrolu pre oko nedelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje Radar. Zbog toga su tražili da Er Pink čiji je suvlasnik Željko Mitrović vrati dozvole, prenosi Nova.rs.

Avione Er Pinka koristili su ljudi bliski vlastima, poput kuma predsednika Srbije Nikola Petrovića kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, sa kojim je predsednikov brat fotografisan više puta, navodi Radar.

Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola Radar je uputio Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udela u Er Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grupa. Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića.

Na zvaničnom sajtu Er Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare