Radmilo Janković: Pooštriti mere i pojačati kampanju za vakcinaciju

Vesti 21. mar 202109:11 > 09:22 18 komentara
Vakcinacija, Srbija, Beograd, koronavirus, Sajam
Andrej ISAKOVIC / AFP

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković ocenio je da postojeće mere borbe protiv kovida dugoročno neće dati rezultate i da bi morale biti pooštrene, a kada se prekine lanac zaražavanja trebalo bi pojačati kampanju za vakcinaciju.

On je za RTS rekao da apeli nemaju efekata, i ocenio da scene poput igranja kola ispred stare železničke stanice u Beogradu i koncerti koji su održani u međuvremenu, „ne služe na čast“ i „predstavljaju ruski rulet sa životom“.

Povezane vesti

„Svake mere su bolje nego da ih nema, ali nisam siguran da će imati efekta, a vraćanje na staro bilo bi katastrofalno“, rekao je Janković.

On je rekao da je „bilo očigledno da su se na vapaj kliničara“ njihove kolege iz Kriznog štaba čvrsto postavile, ali da i dalje ima raznih izjava članova tog tela.

„Mi imamo izjave nekih političara koji nemaju veze sa medicinom, pa onda mere zvuče kontradiktorno“, rekao je Janković i dodao da onda građani ne znaju kako da se ponašaju.

Janković je istakao da treba pojačati afirmativnu kampanju vakcinacije i da su u velikoj zabludi oni koji misle da će izbegavanjem vakcine izbeći kontakt sa virusom.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare