Radnici Milenijum tima otišli sa Kameničke ade nakon protesta aktivista

Vesti 16. sep 202219:06 10 komentara

Radnici kompanije "Milenijum tim" napustili su Kameničku adu u Novom Sadu u petak predveče, jer im aktivisti za zaštitu prirode nisu dozvolili da izvode radove.

Pročitajte još:

Na adi je ostala građevinska mašina koja je ranije dovezena, kao i čuvar koji će je čuvati tokom noći, a radnici su otišli nakon što su ih aktivisti Šodroš „Survivor kampa“ ceo dan sprečavali da započnu rad.

Organizacija za očuvanje prirode i životinja OSNA pozvala je prethodno danas gradjane Novog Sada da im se pridruže i zajedno spreče tešku mehanizaciju kompanije „Milenijum tim“ koja se pojavila na Kameničkoj adi, u pokušaju da spreče da u tom zaštićenom prirodnom području izvode gradjevinske radove.

„Pozivaju se svi građani i mediji na Kameničku adu, preko puta Kampa na Šodrošu! Milenijum tim je dovezao tešku mehanizaciju, bez naloga! Pozvan je MUP“, navela je ta organizacija u objavi na Fejsbuku.

Aktivisti su u blizini „Survivor kampa“ na Šodrošu, u kojem spavaju od juna, postavili stolice i stolove ispred gradjevinske mašine, a dovezli su i kamper, kako bi dodatno ojačali blokadu.

Tokom dana na licu mesta je bio i policijski inspektor koji je uzeo izjave od aktivista i radnika.

Kako je javio lokalni portal 021, radnici „Milenijum tima“ imaju nalog da razminiraju prostor, odnosno da provere da li na tom području na kojem planira gradnja ima zaostalih eksplozivnih sredstava.

Aktivisti se na tom prostoru nalaze od 11. juna, nakon što su posečena stabla stara više decenija, zbog izgradnje četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Od tada više nije bilo nikakvih radova, a aktivisti se danonoćno smenjuju na dežurstvima kako bi sprečili dalje radove, za koje tvrde da su nelegalni.

Komentari (10)

Vidi sve komentare