Radnik Pošte: Nastavljamo protest, stiglo obaveštenje da smo državni neprijatelji

Vesti 20. nov 202322:13 111 komentara

Radnik Pošte Srđan Popadić izjavio je za N1 da se štrajk zaposlenih u Pošti nastavlja i da će zaposleni "ići do kraja", bez obzira, što im je po nekim infoirmacijama, dat rok da prekinu protest do 22h.

„Mi od štrajka nismo odustali. Najnovija informacija je da idemo dalje u obustavu. Dobili smo informaciju da je Vlada odlučila da nam da samo 10 odsto plus 10 odsto u januaru, što sledi svim javnim preduzećima u Novoj godini. Odbili smo taj zahtev, a stiglo je i obaveštenje da smo na neki način državni neprijatelji, a mi smo radnici koji se isključivo bave borbom za veće plate“, kazao je Popadić u Dnevniku u 22h TV N1.

Prema njegovim rečima, poslovodstvo sprema spiskove ko će od radnika sutra ujutru da radi,a ko neće, i preti se raznim vidovima supsenzije i otkazima.

„Čuli smo se sa kolegama iz Novog Sada. Oni nisu pristali na ovo što nam se nudi. Mi se ovde dogovorili da ne pristajemo na ove uslove i idemo do kraja. Sramota je da se Vlada ovako ponaša prema zaposlenima u Pošti koji samo obavljaju svoj posao. Ovde nema politike. Isključivo se radi o borbi za prazne stomake. Ukoliko Vlada ne može da poveća toliko koliko mi tražimo, to je sramota.

Podsetimo, radnici Pošte koji su danas protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu rekli su da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do 22h prekinu obustavu rada.

Povezane vesti

Pogledajte još: