(VIDEO) Svećlja objavio snimak, tvrdi da je Milan Radoičić s napadačima kod manastira Banjska

Vesti 26. sep 202312:56 651 komentara

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja objavio je na Fejsbuku snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi grupa napadača u konaku izvan zidina manastira Banjska, među kojima je, prema Svećljinim rečima, i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

„Radoičić je bio vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti (…) Potpredsednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista“, napisao je kosovski ministar na Fejsbuku.

On je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da preko Srpske liste i Radoičića, stoji iza, kako je rekao, terorističke akcije protiv pravnog i ustavnog poretka Kosova.

„Dakle Srpska lista svoje učešće na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspeli“, dodao je Svećlja.

Prema njegovim rečima, proglašavanje Dana žalosti u Srbiji i od strane Srpske liste u srpskim sredinama na Kosovu, predstavlja „pečat autorstva ove organizacije“.

Kosovski ministar je za prištinske medije u utorak rekao da se Radoičić i drugi povređeni, koji su uspeli da se vrate na teritoriju centralne Srbije, nalaze na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

On je na konferenciji za medije u ponedeljak rekao da je u jednom od zaplenjenih vozila marke mercedes, beogradskih tablica, pronađena i dokumenta Milana Radoičića.