Radoičić: Nemam nikakve veze sa optužbama

Vesti 04. feb 202222:00 > 22:30
N1

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić naveo je u saopštenju da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret u slučaju Brezovica, a prema rečima tužioca, on se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka.

Podsetimo, Radoičić je u četvrtak drugi put je izbegao hapšenje pred kosovskom policijom. Ovoga puta našao se na poternici u vezi sa slučajem „Brezovica“ koji se na Kosovu vodi zbog korupcije i nelegalne gradnje. Prilikom pokušaja ulaska na prelazu Brnjak, alarm je pokazao da osoba treba da bude uhapšena, a Radoičić je pobegao s prelaza, objavili su kosovski mediji, a potvrdila i kosovska policija.

Poternica za Radoičićem je u vezi sa slučajem „Brezovica“, u okviru kojeg je uhapšeno preko 10 osoba zbog sumnje na koruptivne radnje u skijaškom centru u opštini Štrpce. Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka, saopštio je tužilac iz Uroševca, a prenosi Radio slobodna Evropa.

„Pre svega želim da istaknem da nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se, kako sam saznao iz medija, stavljaju na teret, što znaju i oni koji su ovaj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode. Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni“, navedeno je u saopštenju.

On je naveo da je odavno shvatio da će „štiteći svoj narod na Кosovu i Metohiji ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje“, ali je, kako je dodao, odlučan da ga ti napadi ne pokolebaju ma koliko moćni bili oni koji bi da ga, kako kaže, proteraju sa KiM i odvoje od svojih hrabrih sunarodnika.

„Ako bilo ko na Кosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Кosova o Metohije ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara“, naveo je Radojičić koji je dodao da će nastaviti „svim sredstvima“ da se bori za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Кosovu i Metohiji, iako se oni koji ga „progone ne služe pravom, već silom“.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je ranije danas pokušaj hapšenja nazvao udarom na Srbe na Kosovu, a Srpska lista progonom političkih predstavnika Srba.

Milan Radoičić i njegov kum Zvonko Veselinović našli su se krajem prošle godine na listi za sankcije ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država kao deo organizovane kriminalne grupe.

Komentari (0)

Vidi sve komentare