Milan Radoičić u MUP dao izjavu u svojstvu građanina

Vesti 30. sep 202315:20 334 komentara
Srpska lista, Milan Radoičić
N1

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP u saopštenju.

„Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine“, navodi MUP u saopštenju.

O navedenom će, dodaju, u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pročitajte još

Podsetimo, u nedelju, 24. septembra, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, posle čega je usledila akcija specijalnih jedinica Kosovske policije usmerena na naoružanu grupu koja je utočište pokušala da pronađe u manastiru Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba, poreklom sa severa Kosova.

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe odgovornost za dešavanja u selu Banjska, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

Radoičić je u izjavi istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

A ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je da će kosovski nadležni organi, preko međunarodnih partnera, tražiti izručenje iz Srbije „svih koji su učestvovali u planiranju i realizaciji akcije terorista“ u Banjskoj.

Američki sekretar Entoni Blinken objavio je u petak na društvenoj mreži X da je razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarao sam s predsednikom Vučićem o tome da se naglasi potreba za deeskalacijom tenzija sa Кosovom i pozovu na odgovornost oni koji su odgovorni za nedavne nasilne napade. Takođe je naglašena važnost potpune implementacije obaveza u okviru Dijaloga koji vodi EU“, napisao je Blinken.