Radojičić: Balans je najvažniji u našoj borbi protiv korone

Vesti 07. feb 202111:436 komentara
Zoran Radojičić
Tanjug/Nikola Anđić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za austrijski portal Kronen cajtung da je balans najvažnija strategija Srbije od početka borbe protiv korone, prenosi Beoinfo. Kako je naveo, "sve vreme borbe protiv pandemije napori su bili u pravcu pronalaženja ravnoteže između strožih mera i popuštanja".

„Beograd je poznat po svom noćnom životu, zabavama, lepim okupljanjima u restoranima i klubovima. Ovo je u vreme korone predstavljalo veliki izazov i zato su zajedničkim naporima sugrađana i inspekcijskih organa postignuti tako dobri rezultati. Trudili smo se da u pravo vreme donosimo prave odluke“, rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Kronen cajtung je naveo da dok svi u Austriji čeznu za trenutkom kada će se okončati njihovo treće „zaključavanje“, Srbija je na potpuno drugačijem putu. Sve je otvoreno, kupljeno je mnogo vakcina, a brojke nisu ništa lošije od austrijskih. Mada je broj zaraženih u prvom talasu bio veći nego u Austriji, situacija se u narednim mesecima smirila. Kako austrijski medij ocenjuje, „ovo je put na koji je prvi čovek grada s pravom ponosan“.

„Beograd je svoje mere bazirao na internacionalnim modelima, bez obzira da li se radilo o Kini, Americi ili Rusiji. Prikupljali smo i koristili iskustva sa svih strana, nismo favorizovali nijednu stranu. Beograd je na taj način pronašao sopstveni put“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je, prenosi Beoinfo, priznao da je Beograd imao svojih problema, ali kako je ocenio, osvrtom na celokupnu krizu, Beograđani su se pokazali veoma, veoma odgovorni.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar